понедељак, 23. јануар 2017.

Mystery Hunt

Praznike u Kreativnom peru smo obeležili potragom za novogodišnjim poklonima koju smo nazvali Mystery Hunt.

Samoj aktivnosti je predhodila igra Tajni prijatelj. Sva deca su izvukla ceduljicu sa imenom svog tajnog prijatelja. Nastavnice engleskog jezika su im pomogle da snime video poruke za svoje tajne prijatelje. Sve video poruke smo generisali u QR kodove.


Nastavnica tehničkog obrazovanja i nastavnica likovne kulture su zajedno sa decom izradile i ukrasile drvene ornamente na koje smo nalepili QR kodove.


Učenici drugog i trećeg razreda su dobili uloge mentora učenicima prvog i nultog razreda. Oni su imali zadatak da osmisle putanje kretanja svake grupe učenika u potrazi za poklonima. Svaka putanja se sastojala iz pet koraka, odnosno pet tragova (ELF, SANTA, SNOWMAN, REINDEER, HOLLY).

Na svakom od njih mlađi učenici su dobijali zadatke koje je trebalo da reše kako bi nastavili potragu. Zadaci su bili izraženi u vidu QR koda iza koga se krila asocijacija snimljena na engleskom jeziku. Nakon što bi rešili asocijaciju učenici bi tragali za kovertom koja je predstavljala rešenje. Koverte su bile sakrivene na različitim mestima unutar škole.




Na kraju potrage čekali su ih pokloni (ornamenti sa QR kodovima, odnosno porukama od tajnih prijatelja).


Potraga je bila uzbudljiva i donela je mnogo radosti svima koji su u njoj učestvovali. Naročite zasluge za izuzetnu realizaciju imaju nastavnice engleskog jezika Ivana Ivković i Milena Radojković, kao i nastavnice Zorica Leković i Dunja Tutin.

Нема коментара:

Постави коментар